FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Alitalia će za 100 dana ostati s praznom blagajnom

RIM, 4. listopada 2005. (Hina/APA) - Alitalia raspolaže likvidnimfinancijskim sredstvima za još samo 100 dana i ne bude li dotadpokrenut planiran proces dokapitalizacije u vrijednosti 1,2 milijardeeura, suočit će se sa stečajem, pišu talijanski mediji.
RIM, 4. listopada 2005. (Hina/APA) - Alitalia raspolaže likvidnim financijskim sredstvima za još samo 100 dana i ne bude li dotad pokrenut planiran proces dokapitalizacije u vrijednosti 1,2 milijarde eura, suočit će se sa stečajem, pišu talijanski mediji.

Krajem kolovoza ta talijanska zrakoplovna kompanija raspolagala je likvidnim sredstvima u vrijednosti 300 milijuna eura. Te će zalihe biti potrošene do kraja godine, piše u utorak milanski gospodarski list "Sole 24 Ore".

Jedini je spas u dokapitalizaciji ali i ta bi se mogućnost mogla izjaloviti zbog odustajanja milanske banke Intesa, koja je zajedno s Deutsche Bank željela sudjelovati u projektu dokapitalizacije, piše rimski list "Messaggero".

Intesa je prekršila načelni sporazum s DB o formiranju jamstvenog konzorcija za spašavanje Alitalije te bi dokapitalizacija posrnule zrakoplovne kompanije mogla biti odgođena.

Vlada je većinski dioničar u Alitaliji s vlasničkim udjelom od 62 posto i izrazila je zabrinutost zbog takvog razvoja događaja. Ministar gospodarstva Giulio Tremonti namjerava se u srijedu sastati sa šefovima dvije banke kako bi ih nagovorio da ipak ustraju na planovima spašavanja.

Tremonti trenutno radi na dekretu koji bi trebao uključiti i mjere potpore uzdrmanom zračnom prometu u Italiji. Talijanska vlada donijet će odluku o subvencijama zrakoplovnoj industriji u vrijednosti oko 100 milijuna eura. Polovina te svote trebala bi završiti u blagajni prezadužene Alitalije.

Propisi EU brane članicama da subvencijama štite uzdrmane zrakoplovne kompanije od stečaja. Zato će Europska komisija sigurno pomno provjeriti vladin paket pomoći Alitaliji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙