FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smanjen broj stečajeva njemačkih poduzetnika

WIESBADEN, 5. listopada 2005. (Hina/Dpa) - Broj stečajeva njemačkihpoduzetnika značajno je smanjen, pri čemu ih je u ovogodišnjem srpnjubilo registrirano 3.131, odnosno 8,4 posto manje nego u istom mjesecu2004, objavio je u srijedu njemački savezni statistički ured.
WIESBADEN, 5. listopada 2005. (Hina/Dpa) - Broj stečajeva njemačkih poduzetnika značajno je smanjen, pri čemu ih je u ovogodišnjem srpnju bilo registrirano 3.131, odnosno 8,4 posto manje nego u istom mjesecu 2004, objavio je u srijedu njemački savezni statistički ured.

Trend smanjivanja stečajeva mogao se uočiti već u prvoj polovini godine na godišnjoj razini. Riječ je o prvom značajnom smanjivanju broja stečajeva u zadnjih pet godina u njemačkom posustalom gospodarstvu.

Međutim, iznosi koji se duguju ove su godine veći nego lani u ukupnom iznosu. Sudovi procjenjuju da su dugovi u visini 3,7 milijardi eura, prema u srpnju lani zabilježene 3,4 milijarde eura.

Također, zabilježen je i oštar porast osobnih stečajeva, pri čemu je u tome mjesecu čak 5.841 osoba zatražila zaštitu od kreditora, 37,6 posto više nego godinu dana ranije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙