FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistan i Indija otvorit će konzulate u Karachiju i Mumbaiju

KARACHI, 5. listopada 2005. (Hina/dpa) - Indijski ministar vanjskihposlova Natwar Singh izjavio je u srijedu da će početkom iduće godinebiti ponovno otvoren indijski konzulat u Karachiju, a tada se možeočekivati i otvaranje pakistanskog konzulata u Mumbaiju (bivšiBombaj).
KARACHI, 5. listopada 2005. (Hina/dpa) - Indijski ministar vanjskih poslova Natwar Singh izjavio je u srijedu da će početkom iduće godine biti ponovno otvoren indijski konzulat u Karachiju, a tada se može očekivati i otvaranje pakistanskog konzulata u Mumbaiju (bivši Bombaj).

Pakistan je indijski generalni konzulat u Karachiju zatvorio tijekom političkih nemira sredinom 1990-ih, tvrdeći da indijska obavještajna služba RAW ondje potiče nerede.

Indija je odgovorila istom mjerom zatvorivši pakistanski konzulat u Mumbaiju.

Indijski ministar vanjskih poslova, koji je u utorak završio službene razgovore u Islamabadu, najavio je također uspostavu novih zračnih linija između dvije zemlje nakon što prorade nova diplomatska predstavništva.

Singh je u utorak u Islamabadu razgovarao s pakistanskim predsjednikom, generalom Pervezom Musharrafom, i premijerom Shaukatom Azizom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙