FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija i Pakistan sklopili sporazum o testiranju projektila

ISLAMABAD, 3. listopada 2005. (Hina/AP) - Indija i Pakistan sklopili suu ponedjeljak sporazum o uzajamnom obavješćivanju o planovima zatestiranje balističkih projektila, što je ključan korak u mirovnomprocesu između dva nuklearna suparnika.
ISLAMABAD, 3. listopada 2005. (Hina/AP) - Indija i Pakistan sklopili su u ponedjeljak sporazum o uzajamnom obavješćivanju o planovima za testiranje balističkih projektila, što je ključan korak u mirovnom procesu između dva nuklearna suparnika.

Indijski ministar vanjskih poslova Natwar Singh i njegov pakistanski kolega Khursheed Kasuri objavili su dogovor nakon razgovora u Islamabadu koje su opisali kao "srdačne" i "konstruktivne".

Sporazum se odnosi na balističke projektile, a ne na krstareće, pojasnio je indijski diplomatski dužnosnik.

Potpisan je također i memorandum o razumijevanju kojim će se uspostaviti komunikacijska linija između obalnih straža dviju zemalja, a koja bi trebala ubrzati proceduru repatrijacije indijskih i pakistanskih ribara koji često zalutaju preko granice u Arapskom moru.

Indija je u međuvremenu u istočnoj državi Orissi izvršila dva testiranja projektila zemlja-zrak tipa Akash dometa 25 kilometara. Projektil težak 650 kilograma može nositi nuklearne bojeve glave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙