FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija i Pakistan oslobodili 587 civilnih zatvorenika

ZAGREB/NEW DELHI, 12. rujna 2005. (Hina) - Indija i Pakistan počeli suu ponedjeljak na sjevernom graničnom prijelazu Wagah razmjenu 587civilnih zatvorenika, od kojih su većina ribari, a u sklopu nastojanjada ojačaju mirovni proces.
ZAGREB/NEW DELHI, 12. rujna 2005. (Hina) - Indija i Pakistan počeli su u ponedjeljak na sjevernom graničnom prijelazu Wagah razmjenu 587 civilnih zatvorenika, od kojih su većina ribari, a u sklopu nastojanja da ojačaju mirovni proces.

Indija će Pakistanu predati 152 zatvorenika među kojima je 101 ribar, dok će Pakistan osloboditi 435 Indijaca, među kojima je 371 ribar, prenosi agencija Reuters. Riječ je uglavnom o osobama koje su zabunom prešle državnu granicu između dvije zemlje.

Riječ je o najvećem takvom potezu razumijevanja u povijesti dviju nukelarnih sila koje su se angažirale u mirovni proces nakon nekoliko ratova od stjecanja neovisnosti 1947., zbog sporne bogate pokrajine Kašmira.

Agencija France presse podsjeća da će o nastavku normalizacije odnosa ovoga tjedna razgovarati indijski premijer Manmohan Singh i pakistanski predsjednik Pervez Musharraf na summitu Ujedinjenih naroda u New Yorku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙