FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH: uhićeni pripadnik Počasno-zaštitne bojne suspendiran

ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Ministarstvo obrane (MORH) izvijestiloje danas da je suspendiralo desetnika Elvira Malkoča, pripadnikaPočasno-zaštitne bojne koji je prekjučer uhićen u Rijeci u sklopuakcije razbijanja krijumčarskog lanca.
ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Ministarstvo obrane (MORH) izvijestilo je danas da je suspendiralo desetnika Elvira Malkoča, pripadnika Počasno-zaštitne bojne koji je prekjučer uhićen u Rijeci u sklopu akcije razbijanja krijumčarskog lanca.

MORH je na svojim internetskim stranicama objavio da je desetnik Malkoč suspendiran zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, a o rezultatima istrage ovisit će njegova daljnja karijera u Oružanim snagama RH.

Malkoč je bio u osmeročlanoj skupini koja je uhićena nakon višemjesečne koordinirane akcije USKOK-a i MUP-a zbog sumnje na zloporabu droge, organiziranje radi počinjenja kažnjivih djela, krivotvorenje državnih biljega i neovlašteno držanje oružja.

U pretragama petnaestak stanova, kuća i automobila kojima su se koristili osumnjičeni, pronađeno je 200 grama heroina, 28,5 kilograma privrednog i vojnog plastičnog eksploziva, 8 protupješačkih mina, 3 ručne bombe, 2 upaljača za protuoklopnu minu, 30 metara sporogorećeg štapina, dva puškomitraljeza, četiri automatske puške i jedna poluautomatska puška, sačmarica i puška M-48, jedan signalni pištolj i jedan revolver te oko 3000 komada streljiva.

Oružje vojnog podrijetla bilo je rastavljeno i zapakirano u nepropusne folije pa policija smatra da je bilo namijenjeno daljnjoj prodaji.

Ministar obrane Berislav Rončević čestitao je USKOK-u, MUP-u i Vojnoj policiji na uspješnoj akciji, izvijestio je MORH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙