FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanski general Chiarini od 6. prosinca na čelu EUFOR-a u BiH

SARAJEVO,11. listopada(Hina) - Talijanski general Gian Marco Chiarinipreuzet će 6. prosinca zapovjedništvo nad vojnim snagama Europskeunije u Bosni i Hercegovini (EUFOR), potvrđeno je u utorak iz glavnogstožera EUFOR-a u Sarajevu.
SARAJEVO,11. listopada(Hina) - Talijanski general Gian Marco Chiarini preuzet će 6. prosinca zapovjedništvo nad vojnim snagama Europske unije u Bosni i Hercegovini (EUFOR), potvrđeno je u utorak iz glavnog stožera EUFOR-a u Sarajevu.

General Chiarini na ovoj će dužnosti zamijeniti britanskog generala Davida Leakeya koji je prvim zapovjednikom EUFOR-a postao u prosincu 2004. godine nakon što je okončan mandat tadašnjih Stabilizacijskih snaga (SFOR) koje su bile pod izravnim zapovjedništvom NATO-a.

Novi zapovjednik EUFOR-a dolazi u BiH s prethodnim iskustvom iz te zemlje jer je ranije bio na čelu višenacionalne brigade SFOR-a Jugoistok čije je sjedište u Mostaru.

Nakon toga, general Chiarini je bo i zapovjednikom talijanskih vojnih snaga raspoređenih u Iraku sa sjedištem u Nasiriji.

Vojne snage Europske unije u BiH trenutačno broje oko sedam tisuća časnika i vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙