FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blair: Vodimo stratešku borbu u Iraku

LONDON, 16. rujna 2005. (Hina/DPA) - Koalicijske snage u Iraku iAfganistanu vode "veliku stratešku borbu" protiv međunarodnogterorizma, izjavio je u petak britanski premijer Tony Blair.
LONDON, 16. rujna 2005. (Hina/DPA) - Koalicijske snage u Iraku i Afganistanu vode "veliku stratešku borbu" protiv međunarodnog terorizma, izjavio je u petak britanski premijer Tony Blair.

Blair je za BBC rekao da je uvjeren da "teroristi" imaju jasnu strategiju s ciljem sprječavanja uspostave demokracije u regiji.

"Potrošili smo novac na Irak i Afganistan i upustili smo se u veliku stratešku borbu u obje zemlje jer je međunarodni terorizam odlučio napraviti bojno polje od obje zemlje".

"Međunarodni terorizam je pokret. On ima ideologiju i ima strategiju", istaknuo je Blair, koji je dao izjavu za BBC iz UN-a u New Yorku.

"Njegova je strategija spriječiti nas da uspostavimo demokratsku državu u te dvije muslimanske države, što žele njihovi građani jer znaju da će uspostava demokracije biti ogroman udarac za međunarodni terorizam".

Blair je dodao da je cilj terorizma "uvući obje zemlje u kaos i nestabilnost".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙