FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tajlandska delegacija u Ministarstvu gospodarstva

ZAGREB, 10. listopada 2005. (Hina) - Gospodarska suradnja Hrvatske iTajlanda nije na zadovoljavajućoj razini s obzirom na potencijale,istaknula je državna tajnica za poduzetništvo u Ministarstvugospodarstva, rada i poduzetništva Tajana Kesić-Šapić na današnjemsastanku s predstavnicima tajlandske delegacije koju je predvodiosavjetnik ministra trgovine Sombat Srisurin.
ZAGREB, 10. listopada 2005. (Hina) - Gospodarska suradnja Hrvatske i Tajlanda nije na zadovoljavajućoj razini s obzirom na potencijale, istaknula je državna tajnica za poduzetništvo u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tajana Kesić-Šapić na današnjem sastanku s predstavnicima tajlandske delegacije koju je predvodio savjetnik ministra trgovine Sombat Srisurin.

Kao jednu od mogućnosti za suradnju navela je Luku Rijeka koja bi služila za dolazak tajlandske robe u ovaj dio regije, priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva.

Savjetnik ministra trgovine Srisurin je istaknuo kako je tajlandsko gospodarstvo potpuno okrenuto tržišnoj ekonomiji te ulasku stranog kapitala te da postoji veliki interes za unaprjeđenje gospodarske suradnje s Hrvatskom, posebice ulaganja tajlandskih gospodarstvenika u područje turizma.

Kesić - Šapić je predstavila poduzetničke i slobodne zone u Hrvatskoj koje su na raspolaganju tajlandskim investitorima za koje je savjetnik tajlandskog ministra iskazao poseban interes.

Ukupna robna razmjena u prvih sedam mjeseci ove godine između Tajlanda i Hrvatske iznosila je 28,1 milijuna američkih dolara, što je 18,4 posto više u odnosu na isto razdoblje 2004. godine.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙