FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Degert: Hrvatskoj predstoji težak posao

ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Pred Hrvatskom je sada najteži dioposla, a to je provedba svega što je dogovoreno, rekao je u četvrtak uZagrebu šef delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Vincent Degertkoji se predstavio hrvatskim novinarima.
ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Pred Hrvatskom je sada najteži dio posla, a to je provedba svega što je dogovoreno, rekao je u četvrtak u Zagrebu šef delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Vincent Degert koji se predstavio hrvatskim novinarima.

Nakon što su s Hrvatskom otvoreni pristupni pregovori u ponedjeljak, dobili smo više zahtjeva iz Bruxellesa - prvo je potrebno procijeniti napredak napravljen na terenu, zatim rasporediti više financijske pomoći, a onda raditi intenzivno na poboljšanju informacija i komunikacija s medijima i s javnosti, rekao je Degert.

Poteškoće koje stoje pred Hrvatskom su prvenstveno provedba svega što je usvojeno i dogovoreno, zatim kontrola granica, sigurnost hrane i zdravstva te zaštita okoliša rekao je Degert, upozorivši da Hrvatska mora nastaviti i suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom (ICTY).

Degert je istaknuo da je Hrvatska u prednosti jer može koristiti iskustvo deset novih članica koje su prošle godine ušle u EU, a i Europska Komisija se na to priprema već godinama i surađuje intenzivno s različitim hrvatskim ministarstvima - ministarstvom pravosuđa, prometa i unutarnjih poslova.

Najavio je i da će EU s Hrvatskom početi pregovore o težim i složenijim poglavljima, dodavši da se na kraju na kraju obrađuju poglavlja posvećena financijama i regionalnoj politici kako bi se odlučilo koliko će Hrvatska dobiti iz strukturalnih fondova.

(Hina) xbis ysd

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙