FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Animafest" uvodi program dugometražnih animiranih filmova

ZAGREB, 10. listopada 2005. (Hina) - U okviru 17. svjetskog festivalazagrebačkog animiranog filma "Animafesta" prvi put se i to od 25. do30. listopada uvodi i program dugometražnih animiranih filmova,priopćeno je danas iz "Animafesta".
ZAGREB, 10. listopada 2005. (Hina) - U okviru 17. svjetskog festivala zagrebačkog animiranog filma "Animafesta" prvi put se i to od 25. do 30. listopada uvodi i program dugometražnih animiranih filmova, priopćeno je danas iz "Animafesta".

Kako se ističe, želja je "Animafesta" osobitu pažnju posvetiti europskom dugometražnom animiranom filmu koji u utrci s visokobudžetnim američkim produkcijama nema šanse na tržištima tranzicijskih zemalja i zemalja jugo-istočne Europe, a svojom umjetničkom kvalitetom to zaslužuje.

Osim natjecateljskog programa novih filmova (ove je godine riječ o dvanaest filmova), poseban Ocjenjivački sud vrednovat će dosege hrvatskih glumaca u sinkroniziranim verzijama animiranih filmova distribuiranih u našim kinima od 2003. do 2005., najavljuju iz "Animafesta".

Festivalsko vijeće donijelo je odluku da svoju tradicionalnu Nagradu za životno djelo osobama osobito zaslužnima za razvoj animacije tom prigodom dodijeli jednom od osnivača kompanije "Dreamworks" i izvršnom producentu mnogih animiranih uspješnica Jeffreyu Katzenbergu.

U festivalskom "Programu +" bit će premijerno prikazano nekoliko zanimljivih starijih i novijih dugometražnih animiranih ostvarenja iz svjetske produkcije, napominje se u priopćenju.

Program kratkih animiranih filmova za sljedeću godinu iz "Animafesta" već sada najavljuju za lipanj i to od 12. do 17. lipnja.

Kako podsjećaju u priopćenju, Zagrebački festival animacije, poznatiji kao "Animafest" od svog početka 1972. održava se u bijenalnom ritmu.

Programski naglasak do sada je bio na kratkometražnom filmu, no Festivalsko vijeće je osluškujući potrebe i želje publike, a u skladu s rastućom produkcijom dugometražnog animiranog filma u svijetu odlučilo obogatiti sadržaj Festivala uvodeći kategoriju dugometražnog animiranog filma kao zasebne programske i terminske cjeline.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙