FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVPEI: Slovenski zakon o ekološkom pojasu pravno ništavan

ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - Ministarstvo vanjskih poslova ieuropskih integracija RH u utorak je u priopćenju istaknulo kako jeslovenski Zakon o proglašenju zaštićenog ekološkog pojasa iepikontinentalnom pojasu, usvojen danas u Državnom zboru RepublikeSlovenije, pravno ništavan i neutemeljen akt.
ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija RH u utorak je u priopćenju istaknulo kako je slovenski Zakon o proglašenju zaštićenog ekološkog pojasa i epikontinentalnom pojasu, usvojen danas u Državnom zboru Republike Slovenije, pravno ništavan i neutemeljen akt.

"Povodom usvajanja Zakona o proglašenju zaštićenog ekološkog pojasa i epikontinentalnom pojasu na današnjoj sjednici Državnog zbora Republike Slovenije, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija još jednom podsjeća na stajalište Republike Hrvatske, jasno izraženo u priopćenju Vlade Republike Hrvatske od 25. kolovoza, da je riječ o pravno ništavnom i neutemeljenom aktu", kaže se u priopćenju MVPEI-a.

U priopćenju MVPEI također naglašava kako je neupitan i trajan interes Hrvatske da i dalje razvija dobrosusjedske odnose sa Slovenijom, te je spremna u ozračju bliskog partnerstva temeljenog na povijesnoj povezanosti i prijateljstvu dvaju naroda nastaviti rješavati sva otvorena pitanja.

U tom je duhu, kaže se u priopćenju, hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović slovenskom ministru vanjskih poslova Dimitriju Rupelu u utorak prenijela službeni prijedlog hrvatske vlade da se pitanje razgraničenja na moru između Hrvatske i Slovenije podnese na rješavanje međunarodnom pravosudnom tijelu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙