FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivaniš: Hrvatsko-slovenski prijepor riješiti pred međunarodnim sudom

RIJEKA,5. listopada-(Hina)
RIJEKA,5. listopada-(Hina)

Predsjednik Primorsko-goranskog saveza Nikola Ivaniš u današnjem je priopćenju ocijenio da je Slovenija povukla jednostran potez proglasivši svoj epikontinentalni pojas te u ime PGS izražava uvjerenje da se morska granica mora odrediti na međunarodnom sudu pravde u Haagu ili na međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu.

Komentirajući hrvatsko-slovenske odnose, Ivaniš navodi da granični prijepor dviju država treba riješiti pred međunarodnim sudovima.

U priopćenju ističe da se sva otvorena hrvatsko-slovenska pitanja trebaju rješavati dogovorom, a "kad to nije moguće, treba zatražiti pomoć međunarodnih sudova.

U nastavku priopćenja se navodi da PGS podupire u cijelosti notu hrvatske Vlade slovenskom ministru vanjskih poslova Dimitriju Rupelu.

Ta politička stranka izražava uvjerenje da će hrvatsko-slovenski odnosi u budućnosti biti dobri. Pritom je naveo primjere razgraničenja Njemačke, Danske i Nizozemske u jednom te SAD-a i Kanade u drugom prijeporu na međunarodnim sudovima, utvrdivši da su te države danas međusobno prijateljske.

(Hina) xdsil yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙