FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kramarić o slučaju Josipa Jovića i prijevremenim izborima

OSIJEK,10. listopada 2005.(Hina) - Potpredsjednik Liberalne stranke(LS) Zlatko Kramarić izjavio je danas u Osijeku kako je slučajnovinara Josipa Jovića primjer ekstenzivnog tumačenja statuta Haškogasuda te da, unatoč tomu što smatra da je Jović pogriješio kada se nijeodazvao pozivu toga suda, drži da nema smisla suditi novinaru za stvarkoju on nije prvi otkrio.
OSIJEK,10. listopada 2005.(Hina) - Potpredsjednik Liberalne stranke (LS) Zlatko Kramarić izjavio je danas u Osijeku kako je slučaj novinara Josipa Jovića primjer ekstenzivnog tumačenja statuta Haškoga suda te da, unatoč tomu što smatra da je Jović pogriješio kada se nije odazvao pozivu toga suda, drži da nema smisla suditi novinaru za stvar koju on nije prvi otkrio.

Na konferenciji za novinare Kramarić je ocijenio kako se "sud mora poštivati", ali da "liberali drže da nije dobro kada se sudi medijima i novinarima" te da bi Jović morao ostati pod jurisdikcijom hrvatskog pravosuđa kako bi se riješio ovaj nesporazum.

Kazao je kako LS "nije za prijevremene izbore" jer drži da je Vlada uspjela riješiti jedan od bitnih političkih ciljeva, otvaranje pregovora s EU, ali kako je vrijeme da se prebaci na unutarnje probleme, poput gospodarstva i smanjivanja nezaposlenosti.

Osvrnuvši se na inicijativu županijskih i gradskih vlasti za otvorenje ureda grada Osijeka i Osječko-baranjske županije u Bruxellesu, Kramarić je istaknuo kako "EU ne sklapa nikakve posebne aranžmane s pojedinim regijama, bez jamstva središnje vlasti".

Komentirajući osnivanje Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje (HDSSB), Kramarić je kazao kako je pozitivna europska orijentacija te udruge, ali da "između želja da se bude Europljanin i prakse kojom se to ostvaruje, uvijek postoji mali raskorak", dodavši da će se takva orijentacija "morati dokazati ne samo verbalno i deklarativno".

Na upit novinara hoće li se učlaniti u HDSSB, budući da je to udruga građana, Kramarić je kratko odgovorio: "Ja sam liberal".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙