FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stipe Gabrić optužio čelnika HDZ-a za događaje u Skupštini

DUBROVNIK , 21. rujna 2005. (Hina) - Stipe Gabrić Jambo na današnjoj jekonferenciji za novinare izjavio da je Frano Matušić, čelnik dubrovačko-neretvanskog HDZ-a, isključivi krivac za neprimjerene iskandalozne događaje na prekjučerašnjoj sjednici SkupštineDubrovačko-neretvanske županije.
DUBROVNIK , 21. rujna 2005. (Hina) - Stipe Gabrić Jambo na današnjoj je konferenciji za novinare izjavio da je Frano Matušić, čelnik dubrovačko-neretvanskog HDZ-a, isključivi krivac za neprimjerene i skandalozne događaje na prekjučerašnjoj sjednici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije.

Današnjoj konferenciji za novinare, uz predstavnike Nezavisne liste na čelu s Jambom, bili su nazočni i predstavnici lijevoga centra, odnosno SDP-a, HSS-a, LS-a i HSU-a, te Mišo Veraja, bivši vijećnik HSP-a čiji su skupštinski mandat na sjednici svojatale obje strane, tj. koalicija HDZ-DC-HSP-HSLS te Nezavisni na čelu s Jambom, uz potporu SDP-a, HSS-a, LS-a i HSU-a. U ponedjeljak je, naime, održana maratonska sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije na rubu fizičkog sukoba, zbog čega je pozvana i policija i zaštitari.

Jambo je ustvrdio kako su Matušić i njegovi koalicijski partneri, umjesto da priznaju poraz i dopuste vijećniku Veraji da kaže komu daje svoj mandat, pokazali hrvatskoj javnosti svoje pravo lice uzimajući vijećnike iz drugog političkog bloka (HSLS), a zabranivši Veraji to isto "iako on za svoju odluku ima potporu svoje matične organizacije - metkovskog HSP-a".

Vijećnik HSP-a Mišo Veraja danas je ponovio kako "nije potpisao neopozivu ostavku na mandat, ali da su mu Matušić i predsjednik županijskog HSP-a Željko Kulišić ponudili 200.000 eura za mandat. Siguran sam da je Kulišić krivotvorio moj potpis na ostavci, ali policiji sam podnio kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe".

U međuvremenu neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika dubrovačko-neretvanske Županijske skupštine dao je HNS-ovac Jadran Šundrica. Priopćio je kako je to učinio zbog "rovovske borbe" za osvajanje vlasti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙