FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački Heidenheim dobio trg u Sisku

SISAK, 30. rujna 2005. (Hina) - Njemački grad Heidenheim danas je uSisku dobio svoj trg koji su na prigodnoj svečanosti zajedničkiotvorili gradonačelnici Bernhard Ilg i Davorko Vidović.
SISAK, 30. rujna 2005. (Hina) - Njemački grad Heidenheim danas je u Sisku dobio svoj trg koji su na prigodnoj svečanosti zajednički otvorili gradonačelnici Bernhard Ilg i Davorko Vidović.

Zajedničkim otvorenjem novog trga, koji se nalazi između Ulice Oktavijana Augusta, dijela Ulice Ljudevita Gaja i Parka dr. Franje Tuđmana u središtu Siska, nastavljeno je više od 30 godina dugo prijateljstvo i partnerstvo dvaju gradova.

Gradonačelnici Vidović i Ilg na prigodnoj su svečanosti otkrili ploču s imenom novog trga, te zajedno, sa suradnicima, prošetali tim dijelom grada.

Odluku o imenovanju novog trga predložilo je novo Gradsko poglavarstvo, a prihvatilo ju je Gradsko vijeće, u kojem većinu ima koalicija "Sisačko proljeće" (SDP, HSS, HNS i LS). Nova gradska vlast, po riječima gradonačelnika Vidovića, počela je otvarati Sisak Europi, ponajprije gradovima prijateljima i partnerima te gradovima srednje veličine, kao što je Sisak, u državama članicama Europske unije.

Grad Heidenheim u svom središtu ima trg s imenom prijateljskog grada Siska, a Sisak u središnjem gradskom parku u tom njemačkom gradu uređuje izložbeni prostor na otvorenom sa skulpturom "Sisačke korablje", staroga posavskog kupskog drvenog čamca zvanog "šiklja", koju je izradio sisački akademski kipar Marijan Glavnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙