FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LS čestitao Vladi na odluci o početku pregovora s EU

OSIJEK,5. listopada(Hina) - Predsjednik Liberalne stranke (LS) ZlatkoBenašić danas je u Osijeku izrazio zadovoljstvo odlukom o početkupregovora Hrvatske s Europskom unijom, ocijenivši to velikimpovijesnim događajem za Hrvatsku, te čestitao Vladi i pregovaračkomtimu na uspješno obavljenim zadacima.
OSIJEK,5. listopada(Hina) - Predsjednik Liberalne stranke (LS) Zlatko Benašić danas je u Osijeku izrazio zadovoljstvo odlukom o početku pregovora Hrvatske s Europskom unijom, ocijenivši to velikim povijesnim događajem za Hrvatsku, te čestitao Vladi i pregovaračkom timu na uspješno obavljenim zadacima.

Na konferenciji za novinare Benašić je izjavio kako je veliku ulogu u tome odigrao premijer Ivo Sanader, ali da ne treba zaboraviti ni prethodnu koalicijsku Vladu Ivice Račana, koja je odradila veliki dio u približavanju Hrvatske Europi te ulogu predsjednika Stjepana Mesića.

Ocijenio je kako je odluka o početku pregovora "na izvjestan način poruka euroskepticima, koji odudaraju od europskog ponašanja, da u politici i svakodnevnom životu ne bi smjelo biti bahatosti, arogancije ni primitivizma, već da treba zagovarati toleranciju".

"Pretpostavljam da ovaj događaj mora imati pozitivnih učinaka i na našu lokalnu sredinu, na kultiviranje osječke političke scene te promjenu ponašanja brojnih političara koji u priličnoj mjeri odudaraju od kriterija ponašanja, ne samo u politici, u europskim zemljama", ustvrdio je Benašić.

Izvijestio je kako je u ponedjeljak uvečer u Zagrebu održan prvi službeni sastanak izaslanstava LS-a i HSLS-a, na kojem se razgovaralo "o približavanju dviju stranaka i mogućim modalitetima ujedinjenja". Dogovoreni su novi susreti, koji bi se trebali održati u što kraćem roku, kako bi se izradili svi potrebni dokumenti, poput ugovora o ujedinjenju i statuta, rekao je Benašić dodavši kako očekuje da bi to moglo biti dovršeno u iduća dva mjeseca.

Zamoljen da prokomentira slovensku odluku o proglašenju epikontinentalnog pojasa Benašić je ocijenio kako je riječ o pokušaju da se u važnim i osjetljivim okolnostima za Hrvatsku postignu bolje pregovaračke pozicije, ali i prema pomorskom pravu, teško branjivom nastojanju. .

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙