FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenci na odmoru u Grčkoj držali noćne straže

LJUBLJANA,10. listopada(Hina) - Skupina slovenskih turista koja jenedavno boravila u Grčkoj tvrdi da je agencija "Kažipot" koja ih jetamo odvela suodgovorna za masovne pojave krađa i neugodnosti zbogkojih su bili prisiljeni držati "noćne straže", a neki su i spavali soružjem ispod jastuka.
LJUBLJANA,10. listopada(Hina) - Skupina slovenskih turista koja je nedavno boravila u Grčkoj tvrdi da je agencija "Kažipot" koja ih je tamo odvela suodgovorna za masovne pojave krađa i neugodnosti zbog kojih su bili prisiljeni držati "noćne straže", a neki su i spavali s oružjem ispod jastuka.

"Da smo znali što će se dogoditi, ne bismo otvarali balkonska vrata unatoč vrućini", izjavilo je više turista iz skupine koje je agencija sredinom rujna odvela u stalno unajmljene apartmane u Laganasu na otoku Zakintos u Jonskom moru.

"Probudili smo se omamljeni, bez 600 eura i mobilnog telefona, a iste su noći opljačkana još dva apartmana. Jedan je slovenski turist ostao bez 1200 eura, a domaćini na otoku tvrde da kradu nezaposleni Albanci kojih je tamo sva sila", izjavili su za tabloid "Slovenske novice" Iztok Šoba i Špela Lubej iz Grosuplja blizu Ljubljane.

Navodno kradljivci noću provaljuju u apartmane, zatim omame goste sprejom te kradu sve do čega dođu, što je poznato lokalnom stanovništvu i turistima, ali agencija svoju skupinu o tome nije obavijestila, a sada odbija snositi odgovornost za nemile događaje i štetu.

"Putovanje je izvedeno prema programu, a agencija ne može snositi odgovornost za druge probleme koje su uzrokovale treće osobe", izjavljuje odvjetnik "Kažipota" Milan Vajda, na tvrdnje turista da je na Zakintosu mnogo provala u turističke apartmane i da su o tome znali, ali ih nisu pozorili,

Agencija koja je na Zakintos već odvela nekoliko tisuća slovenskih turista u sedmodnevnim aranžmanima koji zajedno sa avionskim prijevozom izvan sezone koštaju samo 2300 kuna po osobi. U "Kažipotu"tvrde da ima mnogo pohvala posjetitelja tog otoka iako je nekoliko slučajeva krađa bilo i ranije, no da širenjem takvih priča nisu željeli stvarati "psihozu" i paniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙