FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovencu koji je prijetio lažnom bombom određen izgon s Novog Zelanda

LJUBLJANA,24. rujna 2005. (Hina) - Slovencu koji je prije tjedan dana ugradu Tuaranga na Novom Zelandu prijetio eksplozijom bombe, što sekasnije pokazalo kao lažna prijetnja, određen je izgon umjesto 10godina zatvora koliko mu je prijetilo u slučaju da bude osuđen.
LJUBLJANA,24. rujna 2005. (Hina) - Slovencu koji je prije tjedan dana u gradu Tuaranga na Novom Zelandu prijetio eksplozijom bombe, što se kasnije pokazalo kao lažna prijetnja, određen je izgon umjesto 10 godina zatvora koliko mu je prijetilo u slučaju da bude osuđen.

Glasnogovornica slovenske policije Anita Leskovec potvrdila je u petak da je slovenski Interpol obaviješten o izgonu 57-godišnjeg Jakoba Sleveca, nezaposlenog zubotehničara koji je pet godina boravio u Novom Zelandu, navodno studirajući na vjerskom sveučilištu jedne nove sekte, no nema informacija o tome kad će prispjeti u Sloveniju.

Slevec je prošlog petka 13 sati držao u šahu policiju u Tuarangi nakon što se zabarikadirao u luksuznom hotelu Devenport Towers, prijeteći da će se raznijeti eksplozivom i tražeći razgovor s premijerkom Helen Clark. Zbog prijetnje je bilo evakuirano više tisuća ljudi.

Slevec se predao policiji bez otpora, a na prvom saslušanju nije se želio braniti.

Zabuna je nastala i oko informacije da je riječ o slovačkom državljaninu, no slovensko ministarstvo vanjskih poslova kasnije je potvrdilo da se radi o Slovencu.

Novozelandske vlasti priopćile su da ga deportiraju u Sloveniju jer je priznao da je samo želio iznuditi povratak u domovinu jer je ostao bez novaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙