FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski predsjednik Drnovšek napušta prijestolnicu

LJUBLJANA,21. rujna(Hina) - Slovenski predsjednik Janez Drnovšekpreselit će se idućeg mjeseca iz elitnog ljubljanskog kvarta Murgle unovu kuću u vikendaškom naselju Zaplana blizu Vrhnike, 23 kilometrajugozapadno od prijestolnice, potvrdila je za mariborski dnevni list"Večer" od srijede šefica Drnovšekovog kabineta Valentina Flander.
LJUBLJANA,21. rujna(Hina) - Slovenski predsjednik Janez Drnovšek preselit će se idućeg mjeseca iz elitnog ljubljanskog kvarta Murgle u novu kuću u vikendaškom naselju Zaplana blizu Vrhnike, 23 kilometra jugozapadno od prijestolnice, potvrdila je za mariborski dnevni list "Večer" od srijede šefica Drnovšekovog kabineta Valentina Flander.

Drnovšek je u idiličnom kraju izvan gradske buke, ali zbog autocestovne veze vrlo blizu Ljubljani, kupio kuću od starog vlasnika za 292 tisuće eura, a sada je obnavlja. Kuća u Zaplani ima 72 kvadratna metra u prizemlju i mansardni prostor površine 40 kvadrata koji se oprema, pojasnila je Flander, a travnjak oko kuće ima površinu od 2.000 kvadratnih metara.

Drnovšek kupnju i opremu svog novog doma financira prodajom kuće u Murglama, u kojoj živi skoro 20 godina. Riječ je o stambenom objektu koji su nekoć koristili najviši slovenski dužnosnici u bivšoj jugoslavenskoj federaciji, a prije Drnovšeka u njoj je stanovao Stane Dolanc. Drnovšek ju je početkom devedesetih otkupio po uvjetima iz tadašnjeg zakona o otkupu društvenih stanova, što su mu zbog "povoljnih uvjeta" ponekad "na nos" stavljali njegovi politički protivnici. Jedan od sadašnjih susjeda Drnovšeka u Murglama je i nekadašnji predsjednik Milan Kučan.

Drnovšek u sadašnjem stanu živi sam. Slovenski predsjednik poznat je kao ljubitelj prirode i jogginga, te šetnji sa svojim psom, engleskim mastifom Brodijem. Do sada je ponekad u ljetnim mjesecima neko vrijeme provodio i radio u objektima na Brdu kod Kranja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙