FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rekordni Trieste pobjednik 37. Barcolane

TRST/ZAGREB, 9. listopada 2005. (Hina) - Talijanska jedrilica TRIESTEsa kormilarom Lorenzom Bressaniem pobjednik je 37. izdanja čuveneBarcolane, najveće jednodnevne regate na svijetu koja se u nedjeljujedrila u akvatoriju Trsta.
TRST/ZAGREB, 9. listopada 2005. (Hina) - Talijanska jedrilica TRIESTE sa kormilarom Lorenzom Bressaniem pobjednik je 37. izdanja čuvene Barcolane, najveće jednodnevne regate na svijetu koja se u nedjelju jedrila u akvatoriju Trsta.

TRIESTE je po buri od na mahove i do 30 čvorova vodila od starta do cilja, a taj čuveni brod koji se nekad zvao Skandia oborio je i rekord regate stigavši na cilj za svega 58 minuta i 20 sekundi. Zanimljivo je da je rekord Barcolane do nedjelje držala od 2001. jedrilica COMETA (1:15 sati), koja sada jedri pod hrvatskom zastavom. COMETA je sa kormilarom Rajkom Kujundžićem nastupila i na ovogodišnjem izdanju zauzevši odlično peto mjesto.

Slovenska jedrilica MAXI JENA sa Mitjom Kosminom za kormilom bila je druga sa pet minuta zaostatka, treći je bio talijanski SHINING (Domenico Cilenti), a četvrti slovenski VELIKI VIHARNIK (Dušan Puh). Na 13. mjestu bio je hrvatski AA BIG ONE sa kormilarom Markom Murtićem,

Na regati su nastupila čak 1752 broda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙