FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedrenje: Arapov peti "laseraš" svijeta

ZAGREB, 8. listopada 2005. (Hina) - Svjetski jedriličarski savez (ISAF)objavila je svoju novu rang ljestvicu, na kojoj su hrvatskijedriličari u olimpijskim disciplinama ostvarili najbolje plasmane upovijesti.
ZAGREB, 8. listopada 2005. (Hina) - Svjetski jedriličarski savez (ISAF) objavila je svoju novu rang ljestvicu, na kojoj su hrvatski jedriličari u olimpijskim disciplinama ostvarili najbolje plasmane u povijesti.

Za razliku od prošlih sezona kada je od naših jedriličara samo Karlo Kuret bio u samom vrhu, sada Hrvati u gotovo svim klasama imaju odlične plasmane. Tako je u klasi "laser" naš najbolji jedriličar ove godine Mate Arapov nakon osvojene bronce na Europskom prvenstvu i sa petim mjestom na nedavnom Svjetskom prvenstvu skočio na visoko peto mjesto. U ovoj klasi su veliki skok napravili i Milan Vujasinović koji je sada osmi, dok je Luka Radelić 18.

U "kraljevskoj klasi finn" Marin Mišura je sa europskom broncom 11., dok je europski i svjetski juniorski prvak Ivan Kljaković-Gašpić izvrstan 16. među seniorima. Karlo Kuret je unatoč završetku karijere u malim klasama i dalje na ljestvici na 25. mjestu, dok je Emil Tomašević 47.

U klasi 470 posada Ante Ćesić-Ante Kujundžić je sa 36. skočila na 21. mjesto, a europski i svjetski juniorski prvaci Šime Fantela- Igor Marenić su 22.

Na novoj rang listi od naših najlošije stoje jedriličarke u klasi "laser radial" - Tina Mihelić je 43., Mateja Petronijević 45., a Gea Barbić 49.

"Ovi plasmani na rang ljestvici me uopće ne čude, jer nam je sezona rezultatski bila vrlo uspješna. U olimpijskim disciplinama osvojili smo dvije medalje na Europskim prvenstvima (Arapov i Mišura), a sa svih regata svjetskog kupa najvišeg ranga (GRADE 1) vraćali smo se sa medaljama. Velikim uspjesima ove sezone u olimpijskim klasama trebamo pridodati i fantastične rezultate naših juniora Kljaković-Gašpića u klasi Finn i posadi Fantela-Marenić u klasi 470 koji su se okrunili titulama europskih i svjetskih prvaka. Jako je važno spomenuti i da je naša jedriličarska reprezentacija s iznimkom Mate Arapova uvjerljivo najmlađa na svijetu i da se praktički mi među elitom borimo još sa juniorima. Najveći kiks ove godine bile su nam Mediteranske Igre u Almeriji na kojima nismo osvojili niti jednu medalju. Mislim da sa ovim rezultatima jedrenje lagano preuzima primat u hrvatskom sportu jer ne znam može li ijedan drugi sport u našoj državi ovako nešto nabrojati", kazao je glavni trener Hrvatskog jedriličarskog saveza Tonči Antunović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙