FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završila dvodnevna konferencija tužitelja BiH

SARAJEVO,8. listopada 2005.(Hina) - Dvodnevna konferencija tužiteljaiz Bosne i Hercegovine na kojoj su kao gosti sudjelovali ipredstavnici tužiteljstava iz ostalih zemalja regije, uključujući iHrvatsku, završila je u subotu u Sarajevu uz preporuku da se nastavenapori na unaprjeđivanju regionalne suradnje na temelju postojećihbilateralnih ugovora između susjednih zemalja.
SARAJEVO,8. listopada 2005.(Hina) - Dvodnevna konferencija tužitelja iz Bosne i Hercegovine na kojoj su kao gosti sudjelovali i predstavnici tužiteljstava iz ostalih zemalja regije, uključujući i Hrvatsku, završila je u subotu u Sarajevu uz preporuku da se nastave napori na unaprjeđivanju regionalne suradnje na temelju postojećih bilateralnih ugovora između susjednih zemalja.

Kako je priopćilo Tužiteljstvo BiH, zaključeno je da uz poboljšanje provedbe postojećih ugovora o pravosudnoj suradnji s Hrvatskom te Srbijom i Crnom Gorom treba poboljšati i izravnu suradnju tužiteljstava u koju treba uključiti i istražne suce.

Glavnim tužiteljima istodobno je predloženo da razmotre dostatnost postojećih kapaciteta nižih tužiteljstava što uključuje i mogućnost uspostave posebnih timova za ratne zločine.

Tužitelji potporu za svoj rad očekuju i od javnosti i vladinih te nevladinih organizacija.

Na sarajevskoj konferenciji tužitelja Hrvatsku je predstavljao zamjenik glavnog državnog odvjetnika Slavko Zadnik koji je ovom prigodom predstavio hrvatska iskustva na tom području. O stanju u svojim zemljama govorili su i vrhovna državna tužiteljica Slovenije Alenka Mežnar, državna tužiteljica Crne Gore Vesna Medenica te zamjenik republičkog tužitelja Srbije Jovan Krstić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙