FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOO: više pozornosti mladim sportašima

ZAGREB, 8. listopada 2005. (Hina) - Usvajanjem izmjena i dopunaNaputaka o provedbi programa individualne skrbi o mladim sportašimapovećali smo broj korisnika ovog programa, a po prvi puta ćemo uvestii pravilnik o skrbi o mladim sportašima u ekipnim sportovima, kazao jena 15. sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u ZagrebuZlatko Mateša.
ZAGREB, 8. listopada 2005. (Hina) - Usvajanjem izmjena i dopuna Naputaka o provedbi programa individualne skrbi o mladim sportašima povećali smo broj korisnika ovog programa, a po prvi puta ćemo uvesti i pravilnik o skrbi o mladim sportašima u ekipnim sportovima, kazao je na 15. sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Zagrebu Zlatko Mateša.

HOO trenutno potpomaže 61 mladog hrvatskog sportaša i sportašicu, a taj broj će zasigurno biti i veći, ne samo zbog viška sredstava u našem proračunu za ovu stavku, već i zbog toga što to smatramo opravdanom investicijom u sport, kazao je Mateša. On je dodao da je odlučeno da se sva sredstva iz akcije HOO-a i Hrvatske lutrije pod nazivom "Olimpijska srećka" izdvoje za mlade sportaše. Istaknuto je i zadovoljstvo priljevom sredstava od igara na sreću i pogotovu iz vlastitih markentinških aktivnosti, pa HOO financijski stoji odlično, iako država još uvijek nije doznačila sredstva za Mediteranske igre u Almeriji i Olimpijske igre u Torinu.

Vijeće HOO-a je usvojila novi Pravilnik o sufinanciranju velikih međunarodnih sportskih natjecanja u Republici Hrvatskoj, pa na ovoj sjednici nisu usvojeni brojni zahtjevi za financijsku potporu. Vijeće je ipak dalo suglasnosti za isticanje kandidature tri velika međunarodna natjecanja i to za organizaciju Europskog prvenstva rukometaša 2010., Europskog juniorskog prvenstva za hrvače 2007. i Europskog boćarskog prvenstva 2006. u Rijeci.

Na sjednici je raspravljano i o dugovima Hrvatskog golf saveza i Hrvatskog body-building saveza, dok je za predsjednika žirija za dodjelu nagrade HOO "Matija Ljubek" izabran Stojko Vranković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙