FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagrade Varaždinskih baroknih večeri

VARAŽDIN, 8. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Ocjenjivačkog suda zadodjelu nagrada na Varaždinskim baroknim večerima, Zoran Brajša,objavio je danas na konferenciji za novinare imena ovogodišnjihdobitnika.
VARAŽDIN, 8. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Ocjenjivačkog suda za dodjelu nagrada na Varaždinskim baroknim večerima, Zoran Brajša, objavio je danas na konferenciji za novinare imena ovogodišnjih dobitnika.

Nagradu Varaždinskih baroknih večeri "Ivan Lukačić" za muzikološki rad koji bitno pridonosi istraživanju naše glazbene baštine, ove će godine dobiti dr. Miljenko Grgić za revitalizaciju i obradu dosad nepoznatih stranica iz opusa splitskog skladatelja Julija Bajamontija (1744.-1800.).

Koncert s Bajamontijevim djelima, pod naslovom "Glazbeno scenski prizor iz opusa Julija Banamontija", izveli su, pod vodstvom Harija Zlodrea, 28. rujna u varaždinskoj katedrali splitski Komorni orkestar i muški zbor Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) iz Splita, uz pratnju vokalnih solista i glumaca.

Nagrada "Ivan Lukačić" za najviši umjetnički domet ansambla dodijeljena je Ansamblu "Labyrinto", sastavljenom od obitelji glazbala "viole da gamba", koji je održao koncert sa solistom, kontratenorom Davidom Cordierom, i pod umjetničkim vodstvom Paula Pandolfa, 30. rujna u varaždinskom HNK-u.

Nagradu "Jurica Murai" za iznimno umjetničko ostvarenje dobio je slovenski dirigent dr. Mirko Cuderman, koji je ravnao Slovenskim komornim zborom i Slovenskim komornim orkestrom te solistima na koncertu pod nazivom "Preci Johana Sebastiana Bacha", održanim 2. listopada 2004. godine u varaždinskoj katedrali.

Nagradu "Kantor", koju dodjeljuje dnevnik "Vjesnik" za vrhunske hrvatske interpretatore glazbenog djela Johana Sebastiana Bacha, dobila je čembalistica Višnja Mažuran.

Nagrade će biti svečano dodijeljene sutra u varaždinskoj Gradskoj vijećnici.

Ravnatelj festivalskoga vijeća Vladimir Kranjčević predstavio je danas i program 36. varaždinskih baroknih večeri.

Dogodine festival će biti otvoren u atriju varaždinskoga Starog grada.

Nastupit će berlinski ansambl "Simfonietta", Slovenski komorni zbor i Slovenski komorni orkestar, ansambl "The King's Consort", orguljaš i dirigent Westminsterske katedrale u Londonu Martin Baker, Zagrebački solisti, Komorni orkestar Muenchenske filharmonije zajedno s opernom pjevačicom Ružom Pospiš Baldani, i mnogi drugi ugledni umjetnici.

Maestro Kranjčević najavio je i novu koncepciju Varaždinskih baroknih večeri, pod nazivom "Barok i neobarok".

Na današnjoj konferenciji za novinare bili su nazočni i ugledni svjetski umjetnici Lorenz Nasturica - violina i Wilfred Strehle - viola, koji će večeras nastupiti sa Zagrebačkim solistima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙