FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koncert Velškog baroknog orkestra

VARAŽDIN, 2. listopada 2005. (Hina) - U sklopu programa 33.Varaždinskih baroknih večeri večeras je Velški barokni orkestar izCardiffa održao koncert u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskogHNK.
VARAŽDIN, 2. listopada 2005. (Hina) - U sklopu programa 33. Varaždinskih baroknih večeri večeras je Velški barokni orkestar iz Cardiffa održao koncert u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK.

Orkestrom je ravnao Andrew Wilson - Dickson.

Kao solisti nastupio je sam Wilson - Dickson na čembalu i violinistica Marianne Szuecs.

Koncert je nosio naziv "Dražest tihoga i glasnoga - večer koncertantne glazbe".

Tako su izvedena djela Henryja Purcella (Preludij 4. čina opere the Fairy Queen), Johanna Sebastiana Bacha (Koncert za čembalo i gudače u d-molu) te Antonija Vivaldija (Koncert za dvije trube i gudače u C-duru) i drugih skladatelja.

Andrew Wilson - Dickson dirigent je, čembalist i orguljaš koji se školovao za pijanistu i orguljaša na sveučilištima Cambridge i York. Utemeljitelj je i glazbeni ravnatelj Velškog baroknog orkestra i njegove krovne organizacije pod nazivom Velška rana glazba s namjerom da potakne muziciranje na autentičnim instrumentima. Pročelnik je na Odsjeku za ranu glazbu pri Kraljevskom Velškom koleđu za glazbu i dramu, te uz to redovito svira čembalo diljem Ujedinjenog Kraljevstva i u inozemstvu. Nedavno je osnovao i vodi novi zbor u Cardiffu nazvan Velška kamerata koja je specijalizirana za glazbu 16. i 17. stoljeća.

Marianna Szuecs mađarska je violinistica koja je diplomirala na budimpeštanskoj Akademiji Ferenc Liszt, a stručno usavršavanje nastavila je u Cardiffu na Kraljevskom Velškom koleđu za glazbu i dramu te u Londonu gdje studira baroknu violinu. Diljem svijeta nastupa kao solist, voditelj ansambla i komorni muzičar te uz to redovito muzicira s najprestižnijim ansamblima.

Velški barokni orkestar profesionalni je orkestar koji glazbu izvodi na autentičnim instrumentima a sponzorira ga Wales Art International.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙