FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Večeras dva koncerta Varaždinskih baroknih večeri

VARAŽDIN, 29. rujna 2005. (Hina) - U sklopu programa 35. Varaždinskihbaroknih večeri večeras je varaždinski Komorni orkestar, podumjetničkim vodstvom violinistice Catherine Mackintosh, održao koncert"Glazba u Saksoniji" u koncertnoj dvorani varaždinskog HNK.
VARAŽDIN, 29. rujna 2005. (Hina) - U sklopu programa 35. Varaždinskih baroknih večeri večeras je varaždinski Komorni orkestar, pod umjetničkim vodstvom violinistice Catherine Mackintosh, održao koncert "Glazba u Saksoniji" u koncertnoj dvorani varaždinskog HNK.

Na programu su, uz ostalo, bila djela Jana Dismasa Zelenka, Georga Friedricha Haendela te Georga Philippa Telemanna.

Engleska dirigentica i violinistica Catherine Mackintosh podučava barokne i klasične violine i viole, a čest je gost na Varaždinskim baroknim večerima.

Istodobno večeras se održao i koncert uz svijeće u varaždinskom Starom gradu, a nastupili su Cordelia Hoefer, čembalo, Ljubiša Jovanović, flauta i Goetz Teutsch, viola da gamba. Na programu su bila djela Georga Friedricha Haendela i drugih skladatelja.

U sklopu popratnog programa Baroknih večeri večeras je u muzejskom prostoru Staroga grada otvorena izložba akvarela "Varaždin - grad baroka" autora Stanka Crnkovića uz promociju grafičke mape.

U atriju Staroga grada danas je otvorena i 10. međunarodna izložba cvijeća koja će biti otvorena do 2. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙