FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koncert ansambla "Collegium musicum fluminense"

VARAŽDIN, 25. rujna 2005. (Hina) - U sklopu 35. varaždinskih baroknihvečeri večeras je riječki ansambl za staru glazbu na baroknimglazbalima "Collegium musicum fluminense" održao koncert u u župnojcrkvi sv. Marka u Vinici kod Varaždina.
VARAŽDIN, 25. rujna 2005. (Hina) - U sklopu 35. varaždinskih baroknih večeri večeras je riječki ansambl za staru glazbu na baroknim glazbalima "Collegium musicum fluminense" održao koncert u u župnoj crkvi sv. Marka u Vinici kod Varaždina.

Umjetnički voditelj tog ansambla od njegova osnutka je violončelist David Stefanutti, a večeras s ansamblom nastupila sopranistica Ingrid Haller.

Na programu su bila djela talijanskog skladatelja Antonija Vivaldija (1678.-1741.) pod nazivom "S Vivaldijem u Veneciju".

Ansambl "Collegium musicum fluminense" osnovan je godine 1987. u Rijeci radi izvođenja i istraživanja autentičnog načina interpretacije glazbe starih majstora iz 17. i 18. stoljeća.

U ansamblu su Branimir Rizoniko, barokna oboa, Tea Grubišić i Eduard Kraljić, barokne violine, Valerija Vaščenko, barokna viola, David Stefanutti, barokno violončelo, Valter Veljak, violone, i Roberto Halle, čembalo.

Ansambl se sastoji od akademski školovanih glazbenika koji djeluju kao posebna sekcija profesionalnih glazbenika u sklopu kulturno-umjetničke udruge "Fratellanza" pri Zajednici Talijana u Rijeci. U zemlji i u inozemstvu uspješno su izveli mnogobrojne koncerte, a dosad su objavili dva nosača zvuka i bili su nagrađeni diplomom Milke Trnine hrvatskoga Društva glazbenih umjetnika za godinu 2002.

Ansambl je danas održao isti koncert i u župnoj crkvi sv. Martina u Martijancu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙