FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: izložba fotografija češkog baroka

VARAŽDIN, 21. rujna 2005. (Hina) - U sklopu popratnog programa 35.varaždinskih baroknih večeri večeras je u Gradskom muzejskom prostoruvaraždinskog Starog grada otvorena izložba pod nazivom "Ljepote češkogbaroka na fotografijama Vladimira Uhra".
VARAŽDIN, 21. rujna 2005. (Hina) - U sklopu popratnog programa 35. varaždinskih baroknih večeri večeras je u Gradskom muzejskom prostoru varaždinskog Starog grada otvorena izložba pod nazivom "Ljepote češkog baroka na fotografijama Vladimira Uhra".

Riječ je o crno-bijelim fotografijama s prikazima arhitektonskih detalja i pročelja čeških baroknih građevina fotografa Vladimira Uhra, pripadnika češke klasične škole koji je bio dugi niz godina i predstojnik češkog Državnog instituta za rekonstrukciju povijesnih gradova i objekata.

Spomenute fotografije bile su izložene 2001. kao jedna tematska cjelina u okviru Smotre češkog baroka i projekta Slava barokne Češke održanog istodobno u nekoliko praških galerija.

O autoru i češkom baroku govorila je povjesničarka umjetnosti Jasna Tomičić koja je tom prigodom spomenula da češki novinari Vladimira Uhra nazivaju "kiparom fotografije".

Vladimir Uhr fotografirao je češku baroknu arhitekturu više od 50 godina i smatra se velikim majstorom suvremene češke fotografije. Izložbu je otvorio veleposlanik Republike Češke u RH Petr Burianek koji je tom prilikom kazao da češki barok možemo sresti svugdje u Češkoj i Moravskoj u svim gradovima te izrazio želju da na sljedećim baroknim večerima sudjeluju češkom baroknom glazbom.

Izložba će biti otvorena do 9. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙