FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koncert Zagrebačkog kvarteta na Varaždinski baroknim večerima

VARAŽDIN, 24. rujna 2005. (Hina) - U sklopu 35. Varaždinskih baroknihvečeri večeras je u Uršulinskoj crkvi Zagrebački kvartet održaokoncert sa solistima.
VARAŽDIN, 24. rujna 2005. (Hina) - U sklopu 35. Varaždinskih baroknih večeri večeras je u Uršulinskoj crkvi Zagrebački kvartet održao koncert sa solistima.

Večerašnji program posvećen je hrvatskoj glazbenoj baštini, i to varaždinskom skladateljskom krugu s kraja 18. stoljeća.

Tako su izvedena djela hrvatskog baroknog skladatelja orguljaša i pijanista Leopolda Ignacija Ebnera (1769-1830.) i češkog skladatelja Jana Krtitela Vanhala (1739.-1813.) te djela nekoliko nepoznatih skladatelja iz razdoblja baroka.

Kao solisti nastupili su Miljenko Grđan - sopran, Martina Matić-Borce alt, Kristina Putarek orgulje i Jurica Štelma kontrabas.

Zagrebački kvartet sačinjavaju Goran Končar i Davor Philips violine, Ante Živković viola i Martin Jordan violončelo.

Zagrebački kvartet najstariji je hrvatski komorni ansambl utemeljen 1919. godine, i do danas djeluje u kontinuitetu s jednim prekidom od 11 godina. U tom su razdoblju u ansamblu djelovali najistaknutiji hrvatski glazbenici koji su gostovali u brojnim svjetskim poznatim koncertnim dvoranama. Zagrebački kvartet je za svoje umjetničko djelovanje dobio brojna priznanja i nagrade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙