FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski vanjskopolitički odbor za početak pregovora s EU

LJUBLJANA,30. rujna(Hina) - Vanjskopolitički odbor slovenskogparlamenta u petak je na zatvorenoj sjednici, kojoj je prisustvovao iministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel, podržao početak pregovoraEuropske unije s Turskom i Hrvatskom.
LJUBLJANA,30. rujna(Hina) - Vanjskopolitički odbor slovenskog parlamenta u petak je na zatvorenoj sjednici, kojoj je prisustvovao i ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel, podržao početak pregovora Europske unije s Turskom i Hrvatskom.

"Slovenija i dalje podržava početak pregovora o pristupu s Turskom i Hrvatskom", izjavio je nakon sastanka predsjednik odbora Jože Jerovšek, dodajući da je odbor raspravljao o stajalištima koje će u ponedjeljak u Luksemburgu na sastanku ministara vanjskih poslova Europske unije zastupati ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel.

U pogledu pregovora s Turskom, Jerovšek je rekao da Slovenija ne podržava stajališta Austrije o alternativi za tu zemlju u obliku privilegiranog partnerstva, te da pregovore s Turskom treba otpočeti, uz poznate uvjete koji su Turskoj postavljeni, u prvom redu njeno priznanje Republike Cipar.

Članovi odbora na zatvorenoj su sjednici Rupela također pozvali da članice Europske unije upozori "da s Hrvatskom povremeno postoje problemi u pogledu njene pregovaračke kredibilnosti", rekao je Jerovšek.

"No, to ne znači da Slovenija ne podržava početak pregovora s Hrvatskom", rekao je Jerovšek.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙