FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beograd: Dinkić optužio i predsjednika države

BEOGRAD,16. rujna(Hina) - Srbijanski ministar financija Mlađan Dinkićoptužio je, na konferenciji za novinstvo u četvrtak, i predsjednikaSCG Svetozara Marovića da je bio upoznat o štetnim ugovorima zanabavku vojne opreme, zbog čega je tražena smjena ministra obrane SCGPrvoslava Davinića.
BEOGRAD,16. rujna(Hina) - Srbijanski ministar financija Mlađan Dinkić optužio je, na konferenciji za novinstvo u četvrtak, i predsjednika SCG Svetozara Marovića da je bio upoznat o štetnim ugovorima za nabavku vojne opreme, zbog čega je tražena smjena ministra obrane SCG Prvoslava Davinića.

"Sasvim je jasno da su Marović i Davinić potpuno upoznati sa svim što se događalo", rekao je ministar financija Srbije navodeći da su spornim ugovorima prekršeni zakoni koji se tiču proračuna i javnih nabavki.

Po Dinkićevim riječima, radi se o pokušaju korupcije te će, kako je najavio, izvješće Proračunskog povjerenstva koje to potvrđuje biti predano Upravi za borbu protiv organiziranog kriminala MUP-a Srbije, a odgovarajuće kaznene prijave biti će podnesene protiv svih odgovornih. "Potpisivanjem ugovora između Ministarstva obrane SCG i tvrtke "Mile Dragić" država bi bila oštećena za oko 75 milijuna eura", rekao je Dinkić.

"Ukoliko sud ne prihvati moju argumentaciju ne vidim svoje mjesto ni u Vladi Srbije, ni u politici", dodao je Dinkić.

Predsjednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović odbacio je Dinkićeve tvrdnje glede tih ugovora i istodobno ga optužio za "klevetu bez činjenica i rušenje institucija državne zajednice".

Srbijanski ministar financija optužio je ranije ministra obrane SCG Prvoslava Davinića i još neke vojne dužnosnike za nepotrebne nabavke vojne opreme kojima je država oštećena za više milijuna eura.

Davinić je prošloga tjedna odlučio podnijeti ostavku nakon optužbi, unatoč tome što, kako je naveo u pismenoj ostavci predsjedniku Maroviću, "sve dosadašnje provjere ukazuju na neutemeljenost sumnji o postojanju organiziranog kriminala pri kupovini vojne opreme".

(Hina) xtman ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙