FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP rukomet: Turska - Hrvatska 19:37

ISTANBUL, 21. rujna 2005. (Hina) - U susretu 2. kola Europskogaprvenstva za gluhe rukometaše Hrvatska je u Istanbulu svladala Turskusa 37:19 (18:11). Pred 400 gledatelja u dvorani Ahmet Coemert sudilisu Turčin Ochat i Videnov iz Bugarske.
ISTANBUL, 21. rujna 2005. (Hina) - U susretu 2. kola Europskoga prvenstva za gluhe rukometaše Hrvatska je u Istanbulu svladala Tursku sa 37:19 (18:11). Pred 400 gledatelja u dvorani Ahmet Coemert sudili su Turčin Ochat i Videnov iz Bugarske.

TURSKA: Ogat, Buzoglu, Bayat 2, Togut 2, Bazegli 3, Kork 4, Mustafa 3 (2), Abiz 2, Keramoglu 1, Midhat 1, Orum, Korum.

HRVATSKA: Šagovac, Havić, Bašić 4, Pajić 7 (3), Mažuran 6, M. Lušić 2, O. Lušić 5, Lončarić 5, Barešić 5, Naumoski 2, Švec, Čehić 1, Kerum, Gramnjak.

Sedmerci: Hrvatska 3 (3), Turska 5 (2)

Isključenja: Hrvatska 10 minuta, Turska 6

Nakon jučerašnjeg neodlučenoga rezultata sa SCG, hrvatski gluhi rukometaši su u srijedu svladali domaćina Tursku sa visokih 37:19, te će u nedjelju sa Njemačkom odlučiti o naslovu prvaka. Naime, Nijemci su u srijedu svladali SCG sa 19:13, a kako je naš sljedeći protivnik Rumunjska uvjerljivo najslabija eipa na prvenstvu, "Tihi Pakleni" za obranu naslova iz Oradee 2000. moraju pobijediti izuzetno jake Nijemce.

Utakmica protiv Turske vratila je raspoloženje i samopouzdanje u hrvatski tabor, pomućeno gubitkom boda u početnoj utakmici sa SCG. Izbornik Vojo Bjegović uspio je maksimalno motivirati igrače pred ogled sa Turskom, reprezentacijom koja nije u našem rangu, mada u Turskoj postoji čak i liga za gluhe rukometaše sa 16 klubova. Otpor Turaka trajao je svega deset minuta, a potom su Lončarić, Bašić, Mažuran, M. Lušić, Barešić i Naumoski u pet minuta sa 5:5 "odjurili" na 11:6 i ostalo je samo pitanje s koliko razlike će Turci izgubiti. U drugom dijelu Bjegović je cijelo vrijeme držao mladu postavu, prve minute na prvenstvu odigrali su Švec, Kerum, Čehić i Gramnjak, a tek malo iskusniji Pajić (7) i Oliver Lušić (5) atraktivnim su akcijama mamimili pljesak iz gledališta. Istakao se i pričuvni vratar Edin Havić sa 14 obrana, još jednom pokazavši da je dostojan nasljednik Deana Šagovca, koji je u prvom dijelu skupio 10 obrana.

Bila je to igra s kojom su "Tihi Pakleni" osvojili zlato na Olimpijskim igrama u Melbourneu ove godine, sa puno maštovitih napadačkih akcija u napadu i čvrstom obranom u kojoj je prednjačio Lončarić.

"Nisam mogao zaspati jer sam mislio na utakmicu sa SCG, a današnja utakmica Srba i Crnogoraca protiv Njemačke pokazala je da su protiv nas igrali i više od mogućnosti, sa velikom dozom sreće u završnici. Naravno, bilo je i dosta straha kod naših neiskusnijih igrača, koji ipak nisu navikli igrati sa pomalo veteranskim ekipama poput SCG. Na sastanku sam rekao igračima da sad sve morao dobiti sa 15 razlike i oni su pozitivno odgovorili protiv Turaka. Vratilo se samopouzdanje, Nijemce smo s lakoćom dobili u Melbourneu i treba vjerovati da to možemo ponoviti", kazao je izbornik Bjegović.

U četvrtak je Hrvatska slobodna, a u petak igra sa Rumunjskom, pa će to opet biti prilika za mlađe igrače. Protiv Turaka nije igrao Pero Jukić zbog ozljede palca na desnoj ruci, Oliver Lušić je obnovio ozljedu leđa, no za vjerovati je da će obojica biti spremna za dvoboj odluke sa Njemačkom. Nakon tri naporna dana, ispunjena utakmicama, treninzima i gledanja kazeta sa utakmicama protivnika, u četvrtak će rukometaši konačno za nagradu dobiti poslijepodnevno razgledavanje Istanbula.

POREDAK:
1. HRVATSKA    2  1 1 0  62:44  3
2. Njemačka    1  1 0 0  19:13  2
3. Turska      1  1 0 1  53:56  2
4. S C G       2  0 1 1  38:44  1
5. Rumunjska   1  0 0 1  19:34  0

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙