FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schroeder u posjetu Rusiji

SANKT PETERBURG, 7. listopada 2005. (Hina/AFP) - Gerhard Schroeder upetak stiže u Sankt Peterburg u oproštajni posjet prije svog mogućegodlaska iz njemačke vlade, u prigodi 53. rođendana njegova prijateljai saveznika Vladimira Putina.
SANKT PETERBURG, 7. listopada 2005. (Hina/AFP) - Gerhard Schroeder u petak stiže u Sankt Peterburg u oproštajni posjet prije svog mogućeg odlaska iz njemačke vlade, u prigodi 53. rođendana njegova prijatelja i saveznika Vladimira Putina.

Ovaj posljednji službeni susret trebao bi zapečatiti višegodišnje prijateljstvo između dvojice visokih dužnosnika koje odolijeva svim krizama otkako je Putin 2000. prvi put izabran za predsjednika.

Kancelar koji se s Putinom sastaje osmi put ove godine mogao bi postati "savjetnik u jednoj ruskoj tvrtki", kao što je državna naftna kompanija Rosneft, dodaje list.

Putin i Schroeder trebali bi "ispiti čašu crnog vina" kako bi proslavili Putinov 53. rođendan, ističe pak ured ruskog predsjednika.

Kao znak nastavka ranije politike, Schroeder i Putin će u Sankt Peterburgu razgovarati o provedbi ugovora koji je početkom rujna zaključen u Berlinu o izgradnji sjevernoeuropskog plinovoda koji će ići Baltičkim morem.

Njemačka je jedan od glavnih trgovačkih partnera Moskve. Rusko-njemačka razmjena bila je lani 30 milijarda eura, a u Rusiji rade tri tisuće njemačkih poduzeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙