FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wulff: "Nisam kandidat za kancelara. Ostavite poruku nakon bipa"

BERLIN, 7. listopada 2005. (Hina/AFP) - Utjecajni predsjednik saveznenjemačke pokrajine Donje Saske Christian Wulff, koji se navodi kaomogući kandidat za njemačkog kancelara u slučaju da Angela Merkelodustane, odlučio je unaprijed odbiti tu ponudu... i to na porucisnimljenoj na mobitelu.
BERLIN, 7. listopada 2005. (Hina/AFP) - Utjecajni predsjednik savezne njemačke pokrajine Donje Saske Christian Wulff, koji se navodi kao mogući kandidat za njemačkog kancelara u slučaju da Angela Merkel odustane, odlučio je unaprijed odbiti tu ponudu... i to na poruci snimljenoj na mobitelu.

"Dobar dan, dragi kolege. Ja sam na odmoru. To znači, prvo da se Christan Wulff neće kandidirati za kancelara i da to ne želi postati. I drugo, čak i ako mi ostavite poruku, neću vam se javiti", izjavio je u petak Wulffov glasnogovornik novinarima koji su Wulffa pokušali nazvati na njegov mobilni telefon.

U slučaju da ni predsjednica Kršćansko-demokratske unije Angela Merkel ni sadašnji socijal-demokratski kancelar Gerhard Schroeder ne budu imenovani za formiranje nove njemačke vlade, Wulff je prema ispitivanjima javnog mišljenja "sljedeći u redu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙