FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački kancelar u posjetu Pragu

PRAG, 30. rujna 2005. (Hina/AP) - Europska pitanja i češko-njemačkeveze bili su u petak u Pragu glavna tema kratkog susreta njemačkogkancelara Gerharda Schroedera i češkog premijera Jirija Paroubeka.
PRAG, 30. rujna 2005. (Hina/AP) - Europska pitanja i češko-njemačke veze bili su u petak u Pragu glavna tema kratkog susreta njemačkog kancelara Gerharda Schroedera i češkog premijera Jirija Paroubeka.

Nakon privatne večere u francuskom restoranu u praškoj vijećnici koja je odnijela najveći dio Schroederova trosatnog posjeta, Paroubek je izjavio da su razgovarali o budućem proračunu Europske unije, odnosima između zemalja članica Unije, kao i Unije i velikih zemalja poput Sjedinjenih Država i Kine, te njihovih dviju zemalja.

"Češko-njemački odnosi su izvrsni i ovaj kratki posjet je to potvrdio", rekao je Paroubek. Kazao je da nisu razgovarali o Schroederovu trenutačno teškom položaju kod kuće nakon općih izbora početkom rujna.

Bio je to Schroederov treći posjet Češkoj otkako je ta bivša komunistička zemlja lani ušla u EU. Tijekom prošlog posjeta u svibnju rekao je da su odnosi između njihovih dviju zemalja koje su nakon Drugog svjetskog rata bile u svađi, sada odlični.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙