FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin: Ne treba dramatizirati kada je riječ o krizi u Ukrajini

BERLIN , 8. rujna 2005. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putin učetvrtak je u Berlinu izjavio kako "ne treba dramatizirati" kada jeriječ o političkoj krizi u Ukrajini nakon što je predsjednik ViktorJuščenko jutros odlučio smijeniti vladu i naglasio da Kremlj "podupireukrajinski narod i vodstvo".
BERLIN , 8. rujna 2005. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je u Berlinu izjavio kako "ne treba dramatizirati" kada je riječ o političkoj krizi u Ukrajini nakon što je predsjednik Viktor Juščenko jutros odlučio smijeniti vladu i naglasio da Kremlj "podupire ukrajinski narod i vodstvo".

Putin je na konferenciji za novinare održanoj u Berlinu s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom izjavio kako je telefonom razgovarao s ukrajinskim predsjednikom kako bi razmotrio "mogućnosti suradnje" između dviju zemalja.

"Nema ništa neobično u odluci predsjednika da smijeni vladu, posebno s obzirom na uvjete koji su vladali u zemlji prije izbora održanih prošle godine. Rusija će doprinijeti stabilizaciji situacije u zemlji s kojom nas vežu dobri odnosi", kazao je Putin.

Njemački je kancelar ocijenio da Ukrajinci "imaju pravo odlučivati o vlastitoj sudbini" te da misli "i Rusi na to pitanje gledaju na isti način".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙