FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavnici vjerskih zajednica iz Crne Gore poklonili se žrtvama iz Srebrenice

SARAJEVO,24. rujna(Hina) - Predstavnici katoličke i pravoslavne crkvekoji djeluju na području Crne Gore kao i Islamske zajednice te zemljezajedno su u subotu posjetili memorijalni centar u Potočarima kodSrebrenice kako bi odali počast Bošnjacima što su ih u srpnju 1995.godine pobile srpske postrojbe pod zapovjedništvom Ratka Mladića.
SARAJEVO,24. rujna(Hina) - Predstavnici katoličke i pravoslavne crkve koji djeluju na području Crne Gore kao i Islamske zajednice te zemlje zajedno su u subotu posjetili memorijalni centar u Potočarima kod Srebrenice kako bi odali počast Bošnjacima što su ih u srpnju 1995. godine pobile srpske postrojbe pod zapovjedništvom Ratka Mladića.

Kako prenose lokalni mediji, ovaj neuobičajeni posjet zajednički su upriličili mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo, kotorski župnik don Branko Sbutega te donedavni reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Idriz Demirović.

Mitropolit Mihailo kojega Srpska pravoslava crkva ne priznaje baš kao ni Crnogorsku pravoslavnu crkvu kazao je tijekom boravka u Potočarima kako će sjećanje na nedužne žrtve trajati koliko god bude trajala Srebrenica a s njom i Bosna i Hercegovina i Europa.

Don Branko Sbutega pozvao je pak počinitelje srebreničkih zločina na pokajanje jer bez toga neće moći nastaviti živjeti kao ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙