FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mehun: Dosadašnje dojave o skrivanju Gotovine u samostanu bile su lažne

ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska policija je prije više odgodinu dana imala dojavu da se haški bjegunac Ante Gotovina skriva uvjerskom objektu na području Hrvatske, no nakon provjere utvrđeno jeda je riječ o lažnoj dojavi, doznaje se u MUP-u.
ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska policija je prije više od godinu dana imala dojavu da se haški bjegunac Ante Gotovina skriva u vjerskom objektu na području Hrvatske, no nakon provjere utvrđeno je da je riječ o lažnoj dojavi, doznaje se u MUP-u.

"Imali smo dojavu i neke informacije da bi se Ante Gotovina mogao skrivati u vjerskom objektu u Hrvatskoj, no nakon provjere, pri čemu su crkvene vlasti u Hrvatskoj bile više nego kooperativne, utvrdilo se da je informacija netočna", izjavio je Hini glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun, komentirajući izjavu glavne haške tužiteljice Carle Del Ponte u intervjuu za Daily Telegraph, objavljenom u utorak u internet izdanju novina, da se Gotovina skriva u franjevačkom samostanu u Hrvatskoj.

Mehun je rekao da MUP u posljednje vrijeme nije primio neke nove dojave o navodnom skrivanju Gotovine u samostanu na području Hrvatske.

Koje je to vjerske objekte u Hrvatskoj i kada policija provjeravala Mehun nije želio otkriti. Podsjetio je kako se nagađalo da se Gotovina skrivao i u nekom od samostana u susjednoj BiH.

"Nagađanja povezana sa susjednom državom hrvatski MUP ne može komentirati", kazao je Mehun.

Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije (HBK) optužbe glavne haške tužiteljice na račun Svete Stolice i Katoličke crkve u Hrvatskoj danas je u potpunosti odbacio i smatra da je u njima iznesen cijeli niz neprihvatljivih teza, neuobičajenih i za kolokvijalne razgovore, a kamoli za tako visoku instanciju koju ona zastupa.

Predstojnik Tiskovnoga ureda HBK don Anton Šuljić izjavio je kako vodstvo Katoličke crkve u Hrvatskoj "nema nikakvih saznanja niti indikacija gdje bi se mogao nalaziti odbjegli general Gotovina", prenijela je Hrvatska katolička agencija (IKA).

Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader kazao je, pak, kako ne zna na temelju čega haška tužiteljica tvrdi da je odbjegli general Gotovina u Hrvatskoj, te da informacije koje su dostupne hrvatskoj Vladi ne vode takvom zaključku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙