FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Glas Koncila" o intervjuu glavne haške tužiteljice

ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Katolički tjednik "Glas Koncila"smatra da istup glavne haške tužiteljice u prošlotjednom "DailyTelegraphu" najviše ima veze s (ne)počinjanjem pristupnih pregovoraHrvatske i Europske unije te sa svjesnim kompromitiranjem katolištva iKatoličke crkve u suvremenoj Hrvatskoj, Europi i svijetu.
ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Katolički tjednik "Glas Koncila" smatra da istup glavne haške tužiteljice u prošlotjednom "Daily Telegraphu" najviše ima veze s (ne)počinjanjem pristupnih pregovora Hrvatske i Europske unije te sa svjesnim kompromitiranjem katolištva i Katoličke crkve u suvremenoj Hrvatskoj, Europi i svijetu.

Bila haška tužiteljica toga svjesna ili pak bila samo izmanipulirana njezin je istup, kako navodi u komentaru "Vrijeme je za trijeznost" glavni urednik Ivan Miklenić, tek vršak velike sante u kojoj se kriju snage koje imaju "snažan antikatolički i antihrvatski naboj".

Glavni urednik tjednika, kojem je izdavač zagrebački Nadbiskupski duhovni stol, drži kako tim snagama nije drago što je britanski ministar vanjskih poslova najavio da će o sudbini pregovora Hrvatske i EU odlučivati EU, a ne kao dosada haška tužiteljica.

Napominje kako svaki pozorniji analitičar prepoznaje da istup haške tužiteljice u "Daily Telegraphu" nema za cilj ispunjenje temeljne funkcije Haškoga suda glede optuženoga hrvatskog generala, jer, kako pritom podsjeća, samostani podliježu svim zakonima kao i svi drugi prostori u Hrvatskoj te moraju biti jednako dostupni zakonitim istražnim organima.

Miklenić smatra kako su "predstavnici antikatoličkih snaga u hrvatskim medijima" cijeli slučaj iskoristili za nove lekcije Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj, optužujući je, kako navodi, ni manje ni više nego za "ekstremni nacionalizam", za "spregu vjere i nacionalne isključivosti" i imputirajući Crkvi - prijenosom iz stranog tiska - da bi morala "priznati svoje grijehe iz proteklog rata".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙