FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Opljačkano više od pola milijuna kuna; ranjeni građanin i dalje kritično

ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Liječnici se i dalje bore za život52-godišnjeg Dragutina Golika, jutros ranjenog pri pokušaju hvatanjarazbojnika koji su opljačkali više od pola milijuna kuna iz banke uzagrebačkom naselju Drvinje, doznaje se u Općoj bolnici Sveti Duh.
ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Liječnici se i dalje bore za život 52-godišnjeg Dragutina Golika, jutros ranjenog pri pokušaju hvatanja razbojnika koji su opljačkali više od pola milijuna kuna iz banke u zagrebačkom naselju Drvinje, doznaje se u Općoj bolnici Sveti Duh.

Predstojniki Klinike za kirurgiju Tomislav Anić izvijestio je da je nad ranjenim Golikom obavljena operacija rekonstrukcije glavne vene u preponi desne noge, te da ima puls i tlak, ali je zbog gubitka velike količine krvi njegovo stanje još uvijek neizvjesno.

Veteran Domovinskog rata Dragutin Golik jutros je iza 9 sati s prijateljem pokušao nenaoružan spriječiti bijeg dvojice naoružanih i maskiranih pljačkaša, od kojih ga je jedan iz pištolja ranio u nogu.

Kako je novinarima na mjestu događaja izjavio Golikov prijatelj, također ratni veteran, pljačka se dogodila dok su oni sjedili u obližnjem kafiću "Volta". "Netko od ljudi nam je viknuo da su opljačkali banku, na što mi je Golik rekao - Riki, ajmo ih. Potrčali smo za njima, no jedan je počeo pucati, na što sam se ja bacio iza jednog automobila", kazao je i četiri sata nakon pljačke vidno potresen prijatelj ranjenog Golika koji je želio ostati anoniman.

Poslovnicu Zagrebačke banke u 9,15 sati opljačkala su dvojica naoružanih muškaraca, maskiranih kapama i rukavicama koje je ispred banke u fiat unu čekao treći razbojnik. Nedaleko od banke policija je ubrzo pronašla taj automobili, no nepoznato je kojim prevoznim sredstvom su nastavili bijeg.

Po posljednjim policijskim podacima, razbojnici su iz banke odnijeli više od pola milijuna kuna, a pljačka je snimljena video kamerama u banci.

Razbojnici su najvjerojatnije bili naoružani pištoljima, a u bijegu su ispalili najmanje dva hica, kazao je načelnik Ureda načelnika zagrebačke policije Krunoslav Borovac. Dodao je da su već izuzeti neki tragovi te da predstoji izuzimanje mikrotragova iz pronađenog automobila, koji su pljačkaši ukrali vlasniku prije mjesec dana.

Na upit povezuje li jutrošnju pljačku s onom prošlog mjeseca u poslovnici Fine u Zvonimirovoj ulici kada su ubijena dvojica zaštitara, Borovac je rekao kako za to za sada nema indicija, ali da se to ne može ni isključiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙