FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pokrenuta istraga protiv bivšeg direktora VW-a za ljudske potencijale

BERLIN, 7. listopada 2005. (Hina/AP) - Njemački tužitelji objavili su upetak da vode istragu protiv Petera Hartza, bivšeg direktora zaljudske potencijale Volkswagena (VW) u vezi skandala oko navodnezloupotrebe fonda za reprezentaciju kompanije.
BERLIN, 7. listopada 2005. (Hina/AP) - Njemački tužitelji objavili su u petak da vode istragu protiv Petera Hartza, bivšeg direktora za ljudske potencijale Volkswagena (VW) u vezi skandala oko navodne zloupotrebe fonda za reprezentaciju kompanije.

Još nedavno, točnije krajem prošloga tjedna, tužitelji grada Braunschweiga, koji se nalazi u blizini sjedišta Volkswagena, Wolfsburga, izjavili su da Hartz nije pod sumnjom, navodeći nedostatak dokaza.

Početkom godine na zahtjev VW pokrenuli su istragu o optužbama da službenici kompanije zloupotrebljavaju fond za reprezentaciju za plaćanje luksuznih odmora diljem Europe i izvan nje. VW također sumnja da su njezini dužnosnici bili uključeni u sklapanje lažnih ugovora s proizvođačima vozila u zemljama kao što su Indija i Češka.

Hartz, koji je pomogao kancelaru Gerhardu Schroederu u provođenju reformi usmjerenih ka oživljavanju njemačkog gospodarstva, ponudio je u srpnju svoju ostavku. Kompanija je priopćila da je prihvatio "političku odgovornost za nepravilnosti u području njegove odgovornosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙