FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Siemens bi mogao otpustiti i do 10.000 djelatnika

FRANKFURT, 12. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Njemački inženjerskikonglomerat Siemens mogao bi u sklopu svog restrukturiranja ukinuti ido 10.000 radnih mjesta, izvijestio je njemački časopis Der Spiegel.
FRANKFURT, 12. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Njemački inženjerski konglomerat Siemens mogao bi u sklopu svog restrukturiranja ukinuti i do 10.000 radnih mjesta, izvijestio je njemački časopis Der Spiegel.

To izvješće u Der Spiegelu u suprotnosti je s intervjuom koji je u subotu dao izvršni direktor koncerna Klaus Kleinfeld za Frankfurter Allgemeine Zeitung, u kojem je izjavio da ne planira smanjivanje broja djelatnika u njemačkim tvornicama.

Der Spiegel navodi "visoko rangiranog predstavnika zaposlenika" koji je rekao da je bio održan hitan sastanak na kojem se raspravljalo o budućnosti tri gubitaška odjela Siemensa: Logistike i sklapanja, odjela za pružanje informatičko-telekomunikacijskih usluga SBS i telekom jedinice Com.

Taj izvor pribojava se da bi moglo biti izgubljeno i do 10.000 radnih mjesta kao rezultat outsourcinga i prodaja.

Glasnogovornica Siemensa izjavila je da je broj radnih mjesta koja bi mogla biti izgubljena pretjeran, no odbila je dati točnije procjene.

Kleinfeld je u svom intervjuu ustvrdio da nema razloga smanjivati broj zaposlenika u Siemensu u Njemačkoj, gdje zapošljava 164.000 djelatnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙