FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Degussa zabilježila gubitak zbog posrnule tvornice finih kemikalija

DUESSELDORF, 6. listopada 2005. (Hina/AFP) - Njemačka kompanijaDegussa, najveći proizvođač specijaliziranih kemikalija u svijetu,objavila je da će ove godine zbog tvornice za proizvodnju finihkemikalija zabilježiti gubitak od 830 milijuna eura, navodeći kaorazlog njezine prevelike kapacitete i žestoku konkurenciju u Aziji.
DUESSELDORF, 6. listopada 2005. (Hina/AFP) - Njemačka kompanija Degussa, najveći proizvođač specijaliziranih kemikalija u svijetu, objavila je da će ove godine zbog tvornice za proizvodnju finih kemikalija zabilježiti gubitak od 830 milijuna eura, navodeći kao razlog njezine prevelike kapacitete i žestoku konkurenciju u Aziji.

Jednokratni trošak bit će uknjižen u trećem tromjesečju, što znači da će kompanija vjerojatno završiti godinu u gubicima, konstatirala je glasnogovornica Degusse.

Kompanija očekuje da će ove godine zabilježiti gubitak od 450 milijuna eura u usporedbi s dobiti od 298 milijuna eura u 2004. ali ističe da ipak neće biti ugrožen njezin cilj o zaradi na razini cijele godine. S obzirom na "dobar opći trend" u ostalim tvrtkama "potvrđujemo našu prognozu za 2005.", dodaju u kompaniji.

Kao razlog gubitka navedeni su "nezadovoljavajući poslovni trendovi i snažno smanjenje mogućnosti zarade u aktivnostima s finim kemikalijama". Poslovna situacija i izgledi na tržištu za spomenutu tvornicu "ove su se godine neprekidno pogoršavali uslijed znanog viška kapaciteta u sektoru", objašnjava kompanija.

"Pritisak konkurencije istodobno je dodatno ojačao, posebno kada je riječ o azijskim ponuđačima", ističe se u priopćenju, uz napomenu da je kompanija zato odlučila "osjetno ubrzati restrukturiranje naših aktivnosti vezanih za fine kemikalije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙