FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na tisuće radnih mjesta upitno u Mercedes grupi

FRANKFURT, 28. rujna 2005. (Hina/AP) - Radnici DaimlerChrysler Mercedesgrupe mogli bi biti suočeni s ukidanjem 5.000 ili više radnih mjesta unadolazećim mjesecima kako se novi izvršni direktor pripremarazgovarati s nadzornim odborom o svojim planovima zaokreta uposlovanju tog proizvođača vozila.
FRANKFURT, 28. rujna 2005. (Hina/AP) - Radnici DaimlerChrysler Mercedes grupe mogli bi biti suočeni s ukidanjem 5.000 ili više radnih mjesta u nadolazećim mjesecima kako se novi izvršni direktor priprema razgovarati s nadzornim odborom o svojim planovima zaokreta u poslovanju tog proizvođača vozila.

Dieter Zetsche, koji preuzima funkciju izvršnog direktora te njemačko-američke kompanije 1. siječnja, trebao bi se u srijedu sastati u Detroitu s nadzornim odborom. Iako nije rekao ništa o svojim planovima, dužnosnici u DaimlerChrysleru, predstavnici radnika i analitičari upozoravaju da bi se Zetsche mogao fokusirati na ukidanje na tisuća radnih mjesta u posrnuloj Mercedes grupi.

Osoba bliska toj kompaniji koja je željela ostati anonimna, izjavila je da bi moglo biti pogođeno i 5.000 radnih mjesta u Mercedesu, jedinici koju je Zetsche vodio prije nego se 1998. spojila s Chrysler grupom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙