FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RWE razmišlja o širenju na istočnoeuropsko tržište

FRANKFURT, 30. rujna 2005. (Hina/AFP) - Njemačka energetska kompanijaRWE razmišlja o ciljevima akvizicije u istočnoj Europi kako bi steklaprednost na tamošnjem rastućem tržištu električne energije i prirodnogplina, objavio je Financial Times Deutschland (FTD) citirajući članaUprave Jana Ziliusa.
FRANKFURT, 30. rujna 2005. (Hina/AFP) - Njemačka energetska kompanija RWE razmišlja o ciljevima akvizicije u istočnoj Europi kako bi stekla prednost na tamošnjem rastućem tržištu električne energije i prirodnog plina, objavio je Financial Times Deutschland (FTD) citirajući člana Uprave Jana Ziliusa.

"Ne možemo se pouzdati samo u organski rast u istočnoj Europi, već također trebamo akvizicije", kazao je Zilius za novine.

Kao i na izvornom njemačkom tržištu, RWE želi biti prisutan duž cijelog vrijednosnog lanca u istočnoj Europi, odnosno isporučivati prirodni plin kao i električnu energiju, pišu novine.

Tržište električne energije srednje Europe raste po stopi od tri posto godišnje, a tržište prirodnog plina skoro četiri posto.

Glavna RWE imovina u istočnoj Europi trenutno je češki plinovod Transgas koji isporučuje ruski prirodni plin Njemačkoj i Češkoj. Kompanija je kupila to poduzeće prije četiri godine za 4,1 milijardu eura. "Imamo solidnu početnu poziciju, no postoji veliki potencijal za širenje", rekao je član Uprave Berthold Bonekamp.

S druge strane, list Handelsblatt objavio je da RWE želi proširiti isporuku plina u zapadnoj Europi preko plinovoda Transgas. No, piše da bi taj posao mogao ugroziti razvoj sjevernoeuropskog plinovoda konzorcija kompanija OAO Gazprom, BASF i E.ON.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙