FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smanjenje broja radnih mjesta u HP-u posebno će pogoditi Europu

PARIZ, 12. rujna 2005. (Hina/AFP) - Američka kompanija Hewlett-Packardnamjerava smanjiti broj radnika širom svijeta za 10 posto, a u okvirutog plana otpustit će i 6000 radnika u Europi, uglavnom u Njemačkoj,Velikoj Britaniji i Francuskoj, izjavio je sindikalni dužnosnikEuropske federacije metalnih radnika i član francuskog sindikata CFTCMarc-Antoine Marcantoni.
PARIZ, 12. rujna 2005. (Hina/AFP) - Američka kompanija Hewlett-Packard namjerava smanjiti broj radnika širom svijeta za 10 posto, a u okviru tog plana otpustit će i 6000 radnika u Europi, uglavnom u Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Francuskoj, izjavio je sindikalni dužnosnik Europske federacije metalnih radnika i član francuskog sindikata CFTC Marc-Antoine Marcantoni.

U Francuskoj će HP ukinuti između 1.250 i 1.300 radnih mjesta, odnosno oko jedne četvrtine radnih mjesta, ustvrdio je Marcantoni, ne navodeći koliko će otkaza biti podijeljeno u Njemačkoj i Velikoj Britaniji.

"Počet će obavještavati radnike u svim zemljama sljedećeg tjedna. No, Europsko vijeće za rad već je dobilo tu informaciju na sastanku održanom ovdje" u Bruxellesu, kazao je sindikalni čelnik.

Glasnogovornik HP-a u Palo Altu u Kaliforniji kazao je da kompanija ne želi komentirati tu vijest. HP je u srpnju najavio smanjenje broja radnika u namjeri da godišnje uštedi 1,9 milijardi dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙