FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOK o kontroli nenamjenskog trošenja sredstava OKZ-a

ZAGREB, 12. rujna 2005. (Hina) - Kako se navodi u priopćenju HOK-a, na prijavu obrtnika Grada Zagreba prošli tjedan kriminalističkoj policiji podnesena je krivična prijavai zahtjev za obradom utrošenih sredstava Obrtničke komore Zagreb(OKZ).
ZAGREB, 12. rujna 2005. (Hina) -

Upravni odbor Hrvatske obrtničke komore (HOK) na današnjoj je sjednici, sa 19 glasova za, jednim protiv i dva suzdržana, donio Odluku da se obustave daljnje interne aktivnosti oko utvrđivanja utrošenih sredstava Obrtničke komore Zagreb i sačeka nalaz nadležnih državnih tijela.

Kako se navodi u priopćenju HOK-a, na prijavu obrtnika Grada Zagreba prošli tjedan kriminalističkoj policiji podnesena je krivična prijava i zahtjev za obradom utrošenih sredstava Obrtničke komore Zagreb (OKZ).

Dodaje se da će se o svemu obavijestiti Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i zatražiti njihov nadzor.

Na inicijativu predsjednika Udruženja obrtnika Grada Zagreba Ivana Obada na sjednici Upravnog odbora, kako je također priopćeno, jednoglasno je prihvaćen prijedlog da se obustavi postupak sazivanja izvanredne sjednice Skupštine HOK-a, do okončanja postupaka koji su u tijeku.

Predsjednik HOK-a Stjepan Šafran početkom rujna prozvao je predsjednika Obrtničke komore Zagreb Ivana Petka zbog "neracionalnog trošenja komorskog doprinosa" u zadnje dvije godine, tvrdeći da je zagrebačka Obrtnička komora "zbog Petkove rastrošnosti ostala bez 1,4 milijuna kuna".

Petko je pak prošli tjedan opovrgnuo te Šafranove navode, a Skupština Obrtničke komore Zagreb odlučila je pokrenuti pitanje povjerenja predsjedniku HOK-a Šafranu.

(Hina) xpp/xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙