FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Muljačić odbacio spekulacije o izručenju Jovića mimo zakonite procedure

ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Pomoćnik ministrice pravosuđa JaškaMuljačić odbacio je u petak ujutro kao "potpuno neutemeljene"spekulacije prenesene u medijima o tobožnjem hitnom izručenju bivšegglavnog urednika Slobodne Dalmacije Josipa Jovića u Haag mimoprocedure predviđene Ustavnim zakonom o suradnji s Haškim sudom.
ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Pomoćnik ministrice pravosuđa Jaška Muljačić odbacio je u petak ujutro kao "potpuno neutemeljene" spekulacije prenesene u medijima o tobožnjem hitnom izručenju bivšeg glavnog urednika Slobodne Dalmacije Josipa Jovića u Haag mimo procedure predviđene Ustavnim zakonom o suradnji s Haškim sudom.

"RH je pravna država u kojoj sudovi sude temeljem Ustava i zakona te će se i u predmetu Jović, kao i u svim drugim slučajevima dosljedno primjenjivati odredbe Ustavnog zakona o suradnji s ICTY-jem", kazao je u petak u Zagrebu pomoćnik ministrice pravosuđa zadužen za suradnju s Haškim sudom.

Jović je u četvrtak poslijepodne pritvoren u Splitu na temelju naloga Haškoga suda, koji ga je 9. rujna optužio za nepoštivanje suda zbog objave identiteta i iskaza zaštićenog svjedoka sa suđenja Tihomiru Blaškiću u studenom i prosincu 2000. godine.

Obzirom da je Jović unaprijed najavio da će se služiti svim pravnim sredstvima u ovom predmetu, a glasnogovornik Haškog suda Jim Landale pozvao je na što hitnije rješenje ovog slučaja, Muljačić je kazao kako je Ministarstvo pravosuđa u četvrtak ujutro poslalo opširno pismo kojim je upoznalo tajnika Haškog suda sa svim relevantnim odredbama Ustavnog zakona i s procedurom pred hrvatskim sudovima te najavilo da se može očekivati da će postupak pred hrvatskim sudovima u ovom predmetu trajati nekoliko tjedana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙