FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovniku završen međunarodni skup forenzičara

DUBROVNIK, 9. rujna 2005. (Hina) - Međunarodni znanstveni skupforenzičke genetike i molekularne medicine, koji je prirediloMeđunarodno društvo za primijenjene biološke znanosti u suradnji sjednom od vodećih znanstvenih i zdravstvenih ustanova iz SAD-a "MayoClinic", završio je danas u Dubrovniku.
DUBROVNIK, 9. rujna 2005. (Hina) - Međunarodni znanstveni skup forenzičke genetike i molekularne medicine, koji je priredilo Međunarodno društvo za primijenjene biološke znanosti u suradnji s jednom od vodećih znanstvenih i zdravstvenih ustanova iz SAD-a "Mayo Clinic", završio je danas u Dubrovniku.

Skup je okupio oko 300 sudionika i predavača, najuglednijih imena suvremene forenzike i medicine, koji su u pet dana rada predstavili najpoznatije forenzičke slučajeve 20. stoljeća te nove tehnologije pri utvrđivanju identiteta osoba, počinitelja kažnjivih djela.

Posebno se raspravljalo o nacionalnoj sigurnosti, uključivo i bioterorizmu.

Održano je više okruglih stolova i rasprava, a osnovano je i Međunarodno društvo primijenjenih bioloških znanosti. To bi trebala biti krovna ustanova koja će u svoj rad uključiti stručnjake iz forenzičke genetike, molekularne medicine, molekularne antropologije, stanične genske terapije i drugih sličnih medicinskih područja. Sjedište Društva bit će u Hrvatskoj i SAD-u.

Posljednji predavač međunarodnoga znanstvenog skupa dr. Stephen Mors iz Centra za prevenciju i kontrolu bolesti iz Atlante (SAD) govorio je o pripravnosti za obranu protiv bioterorizma.

Završnom riječi okupljenima se obratio i ministar obrazovanja, znanosti i športa Dragan Primorac. Izrazivši zadovoljstvo radom skupa, kazao je kako je Hrvatska i time pokazala da se nalazi na popisu onih zemalja koje cijene znanje i obrazovanje. Dodao je kako vjeruje da će se idući skup forenzičara za dvije godine ponovno održati u Dubrovniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙